Alle rechten voorbehouden
Vergaderen / Artikelen
op 3 november 2021 door Maxime von Römer

Vergaderen en overnachten

28 October 2021

Heb je er wel eens over nagedacht om vergaderen en overnachten te combineren? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Vergaderen en overnachten… is dat een goede combinatie? Jazeker! Vergaderen en overnachten kunnen zelfs heel mooi op elkaar aansluiten, omdat je op die manier werk en een teambuilding activiteit met elkaar kunt combineren. Hoe dat werkt? Dat gaan we je vertellen. 

Waarom vergaderen en overnachten? 

We vergaderen ontzettend veel. Ons werk bestaat uit gesprekken, beslissingen maken, overleggen en afstemmen en dat doen we in de vorm van vergaderen. Vergaderingen kunnen heel leuk zijn, maar als je veel vergadert, kan het ook zorgen voor een bepaalde sleur. Staat er een belangrijke vergadering op de agenda? Dan is dat een mooie gelegenheid om die vergadering in een speciaal jasje te stoppen door deze te combineren met een overnachting. 

Vergaderen op locatie

Als je vergaderen en overnachten combineert, betekent dat dus ook dat je vergadert op een andere plek dan de standaard vergaderzaal op kantoor. Dit is heel positief, want vergaderen op een andere locatie heeft heel veel voordelen, zoals: 

 • Meer creativiteit. Nieuwe locaties geven nieuwe impulsen. En nieuwe impulsen kunnen onze creativiteit een boost geven. Zo kan een vergadering op een andere vergaderlocatie opeens leiden tot hele nieuwe, creatieve inzichten of ideeën waar jullie op kantoor niet op waren gekomen. 
 • Meer sociale interactie. Op kantoor zijn we vooral bezig met zaken die met werk te maken hebben. Dat is natuurlijk logisch en goed (want waarom komen we anders op kantoor?), maar het is voor de samenwerking binnen teams ook goed om elkaar wat beter te leren kennen in een andere setting. Door te vergaderen op locatie, creëer je automatisch ook een stukje teambuilding. Je ziet elkaar in een meer persoonlijke setting, leert elkaar beter kennen en dit kan leiden tot een betere samenwerking op de werkvloer. 
 • Afwisseling. Afwisseling is goed voor een mens, ook op werkgebied. Een afwisseling in de vergaderlocatie kan ervoor zorgen dat je vergadering veel productiever is, omdat de saaiheid eraf is. 
 • Combineren met een teamuitje. Als je toch op locatie bent met je collega’s, dan kan je er net zo goed een teamuitje aan koppelen. Door de vergadering te combineren 

met een overnachting op een leuke locatie, doen jullie als team leuke activiteiten die jullie onderlinge band verstevigen. Dit komt het werk alleen maar ten goede. 

vergaderen, meeting, drie meisjes, overleggen

Teamuitje met overnachting 

De combinatie van vergaderen en overnachten kan je gieten in de vorm van een teamuitje. Jullie gaan samen op een leuke locatie overnachten en hebben op diezelfde locatie ook de belangrijke vergadering op de agenda staan. Voorbeelden van locaties waar je kunt vergaderen en overnachten zijn: 

 • Boerderijen. Er zijn heel veel boerderijen in Nederland die je kunt huren als vergaderlocatie. Je kunt hier dus niet alleen een productieve vergadering hebben, maar je kunt ook leuke activiteiten en blijven overnachten, om ’s ochtends in alle rust wakker te worden op de boerderij. 
 • Vergaderen aan zee. Is de zee niet bij jullie kantoor in de buurt? Dan kan je vergaderen aan zee combineren met een overnachting, zodat niet iedereen lang in de auto zit voor een relatief korte tijd. Overnachten aan zee is geen straf én er zijn aan zee heel veel vergaderlocaties te huur, dus deze locatie leent zich perfect voor de combinatie van vergaderen en overnachten. 
 • Kasteel of klooster. Op zoek naar een rustige locatie voor jullie vergadering en overnachting? Dan kan je ook kiezen voor een (voormalig) klooster of een kasteel waar je een deel van afhuurt. Hier ben je even helemaal weg, wat ervoor kan zorgen dat jullie je echt even kunnen focussen op elkaar en het bedrijf. 
 • Vergaderen op de Veluwe. De Veluwe is een prachtig natuurgebied in Nederland. Op de Veluwe zijn ontzettend veel vergaderlocaties te huur waar je ook kunt blijven overnachten. Zo eindig je de dag met een productieve vergadering omdat iedereen vol zit met nieuwe ideeën en begin je de dag met een mooie wandeling of fietstocht door Nationaal Park de Hoge Veluwe. 

bed, hotel, overnachting

Waar vergaderen en overnachten? 

In Nederland zijn er heel veel vergaderlocaties te huur op verschillende, mooie plekken. Waar je gaat vergaderen en overnachten kan je dus zelf kiezen. Er is veel keuze! Houd er wel rekening mee dat de vergaderlocatie niet alleen voorzien is van goede slaapkamers waar je team kan overnachten, maar dat er ook gekeken wordt naar alles wat je nodig hebt voor je vergadering. Denk bijvoorbeeld aan: 

 • Een beamerscherm
 • Voldoende stopcontacten 
 • Voldoende zitplaatsen 
 • Koffie, thee en water 
 • Eventueel aanvullende catering, zoals iets lekkers bij de koffie of een lunch/diner 
 • Een plek om te ontspannen. Als je ook blijft overnachten, verblijf je langere tijd op de vergaderlocatie. Het is dan ook fijn om op de locatie een plek te hebben waar je na de vergadering even kunt ontspannen, zoals een lobby of een restaurant. 
 • Pen en papier

Vergaderen en overnachten voor een beter en sterker team 

Het combineren van vergaderen en overnachten is dé manier om de sfeer in je team te verbeteren of met elkaar te genieten van een leuke teambuilding activiteit, terwijl je ook bezig bent met het bedrijf. Er zijn in Nederland heel veel mooie vergaderlocaties, dus kijk vooral wat bij jullie past. Afhankelijk van het type bedrijf dat jullie zijn en de grootte van jullie team, kan je op zoek gaan naar een mooie vergaderlocatie waar jullie ook kunnen overnachten. Veel plezier!