Alle rechten voorbehouden
Vergaderen / Artikelen
op 29 oktober 2021 door Maxime von Römer


Vergaderen op een boerderij

28 October 2021

Zoek je een leuke locatie om te vergaderen met je team of collega’s? Ga vergaderen op een boerderij!

Vergaderen op een boerderij is een unieke manier van vergaderen. Terwijl jullie zakelijke knopen doorhakken, lopen er buiten koeien langs en geniet je van het rustgevende landschap. Heb jij al eens vergaderd op een boerderij?

Waarom vergaderen op een boerderij? 

Er zijn heel veel redenen waarom vergaderen op een boerderij een goed idee is! We hebben de belangrijkste redenen voor je op een rij gezet: 

  • Leuke activiteit ondernemen met je team. Voor een team dat dag in dag uit met elkaar samenwerkt, is het goed om af en toe eens iets leuks te doen. Zo versterk je de band als collega’s onderling, wat weer zorgt voor een betere, zakelijke samenwerking. Vergaderen op een boerderij is natuurlijk een zakelijke activiteit, maar het is ook een nieuwe ervaring die collega’s met elkaar delen. Dit kan de manier waarop teams samenwerken ten goede komen. 
  • Afwisseling. Daar zijn we allemaal wel eens aan toe, toch? Elke dag dezelfde vergaderruimte kan best gaan vervelen. Als je op zoek bent naar een leuke locatie om te vergaderen ter afwisseling van jullie kantoor, dan is de boerderij een hele goede optie! 
  • Rust en ruimte. Boerderijen zijn vaak een oase van rust. Je zit midden in het groen, er is meestal veel ruimte én het is voor de meeste bedrijven een heel andere omgeving dan de plek waar het kantoor gevestigd zit. 
  • Aanwezigheid van dieren. Die dieren heb je natuurlijk niet per se nodig om te kunnen vergaderen, maar toch is de aanwezigheid van dieren op een boerderij wel een voordeel. Dieren hebben vaak een rustgevende werking en het haalt het beste in mensen naar boven. En dat is natuurlijk een fijne basis om te vergaderen! 
  • Meer mogelijkheden. Een boerderij is natuurlijk een prachtige locatie om te vergaderen, maar omdat er op een boerderij vaak zoveel ruimte is, kan je er nog veel meer activiteiten organiseren. Daarover lees je hieronder meer. 

Vergaderen en nog veel meer

Een boerderij is een ideale locatie voor een vergadering, maar je kunt er nog veel meer! Veel boerderijen liggen aan een groot stuk grond en de locatie is vaak zo ruim opgezet, dat het zich ook leent voor een leuk teamuitje. Wat dacht je van de volgende activiteiten? 

  • Lunchen met verse producten. Waarom zou je niet voor of na je zakelijke vergadering als collega’s met elkaar lunchen? Er zijn boerderijen waar ook lunches worden georganiseerd voor zakelijke teams. Vaak wordt er bij dit soort lunches gebruikgemaakt van verse producten van de boerderij, zoals kaas, yoghurt of eieren. Heerlijk! 
  • Teambuilding activiteiten. Er zijn boerderijen waar je veel meer kunt doen dan alleen vergaderen en genieten van de rust. Zo kan je als team koeien melken, leren tractor rijden, boerengolfen en koeien knuffelen. Je kunt het zo gek niet bedenken! 
  • Wandelen. Wil je je vergadering combineren met een lekkere wandeling? Vanuit een boerderij zit je zo in de natuur. 

vergaderen, mensen, diner, eten 

Van alle gemakken voorzien op de boerderij

Het voordeel van vergaderen op een boerderij is dat je aan de ene kant geniet van de natuur, terwijl je aan de andere kant wel van alle gemakken bent voorzien. Er is sanitair, er is koffie, thee en water en er is meer dan voldoende ruimte voor je hele team. Ook ben je op een boerderij voorzien van stroom, waardoor het gebruik van beamerschermen, tablets en laptops geen enkel probleem is. Vergaderen op een boerderij is in feite het beste van twee werelden: de natuur in, maar wel van alle gemakken voorzien! 

Vergaderlocaties op de boerderij 

Ben je op zoek naar een leuke vergaderlocatie op een boerderij? Er zijn een heleboel boerderijen die hun locatie verhuren aan bedrijven. Bij de ene boerderij huur je alleen de vergaderlocatie, terwijl een andere boerderij ook allerlei aanvullende activiteiten aanbiedt zoals hierboven al beschreven werd. Waar je ook naar op zoek bent en hoe gek je het ook wil maken, er is meer dan voldoende aanbod om te vergaderen op een boerderij!