Alle rechten voorbehouden
Vergaderen / Artikelen
op 3 november 2021 door Maxime von Römer

Vergaderen Veluwe

28 October 2021

We hebben in Nederland veel mooie natuur en de Veluwe spant echt de kroon. Het is er mooi, rustig én het leent zich uitstekend als vergaderlocatie! Ga daarom lekker vergaderen op de Veluwe!

Vergaderen op de Veluwe… waarom eigenlijk niet?! De Veluwe is prachtig en heeft zoveel te bieden. Door te vergaderen op de Veluwe combineer je een leuk teamuitje met een vergadering, waardoor je zowel productief als sociaal bezig bent. Bovendien is de Veluwe ook nog eens een plek waar je heel productief kunt vergaderen, want een mooie omgeving haalt het beste in je brein naar boven. Klinkt goed, hè? Lees verder voor meer informatie over vergaderen op de Veluwe! 

people, vergaderen, veluwe

De Veluwe: de ideale vergaderplek

Als je aan de Veluwe denkt, denk je misschien niet direct aan een vergaderplek. Logisch ook, want de Veluwe is vooral gewoon een prachtig deel van Nederland waar je veel mooie natuur vindt. Het is het grootste natuurgebied van ons land en bestaat uit maar liefst 100.000 hectare aan grond. De Veluwe leent zich niet alleen voor mooie wandelingen en weekendjes weg, maar óók voor vergaderen! 

Vergaderen op de Veluwe: hoe werkt dat? 

Vergaderen op de Veluwe kan je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan: 

 • Wandelend vergaderen. Wist je dat je tijdens een wandeling veel natuurlijker met iemand praat? Het is helemaal niet natuurlijk om je gesprekspartner constant aan te kijken wanneer je met elkaar in gesprek bent en tijdens een wandeling hoeft dat ook niet. De meeste mensen kijken om zich heen, voor zich uit of naar de grond wanneer ze wandelen – niet per se naar hun wandelpartner. En laat dat nu net het juiste recept zijn voor een ontspannen gesprek waarin heel goede gesprekken en ideeën kunnen ontstaan. 
 • Een locatie op de Veluwe huren. Je kunt natuurlijk ook een locatie huren op de Veluwe. Er zijn op de Veluwe heel veel vergaderlocaties waarbij je aan de ene kant de gemakken van de vergaderlocatie hebt (denk aan toiletten, koffie en thee, elektriciteit, voldoende zitplaatsen én een dak boven je hoofd in het geval van regen!) en waarbij je aan de andere kant geniet van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft. 
 • Zelf een vergaderplek creëren. Je kunt op de Veluwe natuurlijk ook zelf een vergaderplek creëren. Ben je met een klein team? Neem picknickkleden mee en zoek een plekje waar jullie lekker kunnen zitten om met elkaar te overleggen. 

Waarom vergaderen op de Veluwe? 

Maar waarom zou je eigenlijk vergaderen op de Veluwe als je op kantoor van alle gemakken bent voorzien? Wij hebben de beste redenen om te vergaderen op de Veluwe voor jou op een rijtje gezet. 

 • Een leuk teamuitje. Door als team op een andere locatie te vergaderen, doe je veel meer dan vergaderen alleen. Je maakt samen iets mee en je bent er samen even op uit. Je kunt vergaderen op de Veluwe daarom ook heel makkelijk combineren met een leuk teamuitje. Ga na de vergadering met elkaar uit eten, regel een lunch op je vergaderlocatie of blijf overnachten op de vergaderlocatie, om ’s ochtends na het ontbijt de Hoge Veluwe te verkennen. De mogelijkheden zijn eindeloos!
 • Creativiteit. De buitenlucht doet mensen goed. Niet alleen is een frisse neus halen heel gezond, maar een flinke dosis vitamine D is ook heel goed voor je creativiteit. Zo kan een vergadering op de Veluwe zomaar eens betere ideeën opleveren dan de zoveelste vergadering in jullie eigen vergaderruimte. 
 • Een andere setting. Wanneer je gaat vergaderen op de Veluwe, laat je jullie kantoor even los. Je bent nog wel als team bij elkaar, maar je zit in een andere setting, waardoor je ook een andere kant van elkaar leert kennen. Waar de gesprekken op kantoor misschien vooral over werk gaan, zullen de gesprekken op de Veluwe ook over andere dingen gaan. En dit is weer goed voor de sfeer in het team! 
 • Afwisseling. Altijd maar in dezelfde situatie zitten kan ook altijd dezelfde ideeën opleveren. Een nieuwe situatie zorgt juist voor verfrissing, nieuwe ideeën en ruimte! Afwisseling is goed voor een mens en het geeft je energie en inspiratie. Op naar de Veluwe! 

Wat heb je nodig om te vergaderen op de Veluwe? 

Wat je nodig hebt om te vergaderen op de Veluwe hangt helemaal af van de vergaderlocatie die je uitkiest. Organiseer je een wandeling die je afsluit met een picknick in het bos? Dan zal je zelf veel meer spullen mee moeten nemen en zal je het (waarschijnlijk) moeten stellen zonder toiletten en apparaten die stroom nodig hebben. Dit geeft je vergadering natuurlijk ook weer een heel avontuurlijke sfeer, maar het vraagt wat meer voorbereiding. Huur je een vergaderlocatie op de Veluwe? Dan is die locatie vaak van de meeste gemakken voorzien en hoef je zelf weinig meer te regelen. 

De volgende spullen heb je in ieder geval nodig als je gaat vergaderen. Afhankelijk van je locatie kan je afstrepen welke spullen je zelf nog mee moet nemen: 

 • Notitieblokken óf tablets/laptops 
 • Pennen (indien je met papier werkt)
 • Koffie, thee en water 
 • Sanitair (kan ook in de vorm van een nabijgelegen horecagelegenheid)
 • Een plek om op te zitten 
 • Een plan B in het geval van noodweer

Mooie vergaderlocaties op de Veluwe

Wil je vergaderen op de Veluwe? De Veluwe heeft ontzettend veel mooie vergaderlocaties. Van Otterlo tot Radio Kootwijk en van Garderen tot Hoenderloo… de Veluwe kent ontzettend veel sfeervolle en leuke plaatsjes waar mooie vergaderlocaties te vinden zijn. Wil je de vergadering combineren met een wandeling? Dan is het goed om te zoeken naar een vergaderlocatie in de buurt van één van de ingangen van Nationaal Park de Hoge Veluwe.