Alle rechten voorbehouden

Vergaderen in de natuur

1 June 2020

Vergaderen in de natuur. Wat moet je weten als je een vergaderplek in de natuur zoekt?

Vergaderen in de natuur is super populair. En dat is niet voor niets een vergadering in de natuur is verfrissend, geeft makkelijk nieuwe inzichten en je wordt creatiever! Dat is wat de meeste mensen ervaren als ze in de natuur vergaderen. Hier vind je alle ins & outs over vergaderen in de natuur!

Inhoud:

Waarom in de natuur vergaderen?

Ja, er zitten ontzettend veel voordelen aan om in de natuur te vergaderen. Steeds meer bedrijven zoeken naar een plek in de natuur. En dat is niet voor niets. Een inspirerende plek zorgt voor een effectieve vergadering, meeting of workshop. Besteed daarom aandacht bij het vinden van een geschikte vergaderplek. Waarom kiezen voor een plek in de natuur?

Hieronder vind je de belangrijkste voordelen: 

 • De natuur zorgt er voor dat mensen zich meer ontspannen voelen.
  Als jullie in een vergadering moeilijke vraagstukken willen behandelen, dan is een vergaderlocatie in de natuur daar super geschikt voor.
 • Veel kantoren zijn gevestigd in een hele andere omgeving.
  Door een vergaderlocatie juist op een hele andere soort plek te houden krijg je een nieuwe vibe. Ze zeggen wel eens: nieuwe omgeving, nieuwe inzichten!
 • Activiteiten in de natuur
  Als je een vergaderplek hebt gekozen in de natuur kun je ook leuke activiteiten inplannen tijdens de pauzes. Wat er voor zorgt dat iedereen, na een pauze, weer fris aan de slag kan gaan
 • Out of office
  Het grote voordeel van het huren van een locatie is ook dat je niet gestoord kunt worden door andere collega’s of telefoontjes die je tussendoor krijgt. Iedereen heeft focus voor de punten die op de planning staan. Wel belangrijk dat je ook aan iedereen vraagt om tijdens de vergadering om telefoons uit te doen!

Wat voor soorten vergaderlocaties in de natuur zijn er?

Het leuke van vergaderen in de natuur is dat er ontzettend veel mogelijk is. Je kunt een chique vergaderlocatie vinden, maar ook juist casual of hip! Natuurlijk ook voor een workshop, productlancering, presentatie of training.

Originele soorten vergaderenplekken in de natuur:

Hieronder een lijstje van de verschillende soorten originele vergaderlocaties in de natuur:

 • Vergaderlocatie aan het water
 • Vergaderen op een eiland
 • Vergaderlocatie in een boomhut
 • Vergaderen op de hei
 • Vergaderlocatie op het strand
 • Vergaderen op het water
 • Vergaderlocatie in het bos

Welke vergaderlocatie zullen we kiezen?

Voordat je een plek gaat kiezen is het belangrijk om helder te hebben wat het doel van de vergadering is. En natuurlijk ook hoe het programma eruit ziet. Willen jullie tussendoor een activiteiten doen? Met elkaar wandelen? Heb je verschillende ruimtes nodig waar collega’s met elkaar een opdracht kunnen maken? Etc. Als je dat helder hebt kun je beter zoeken naar welke locaties in natuur daarbij passen!

Fijne opties voor een vergaderplek in de natuur:

Duurzame vergaderlocatie

Duurzaamheid staat bij steeds meer bedrijven hoog op de agenda. En niet voor niets! Wil je aan alle medewerkers laten zien dat duurzaamheid belangrijk is voor het bedrijf dat is een vergadering met dit thema een goede optie. Je kunt een duurzame vergaderlocatie vinden. Ook kun je denken aan catering op basis van lokale producten. Zoek je een vergaderlocaties die duurzaam zijn? Er is een keurmerk voor duurzame bedrijven. Dit heet: green key

Buiten vergaderen

Als je een plek in de natuur hebt gevonden waar jullie willen vergaderen dan wil je daar ook goed gebruik van maken. Kijk of er mogelijkheden zijn bij de locatie om ook echt helemaal buiten te vergaderen. Tussen de vogels, tafels in het gras! Natuurlijk wel met een binnenoptie voor als het regent!