Alle rechten voorbehouden
Vergaderen / Artikelen
op 8 september 2020 door Sarah Glasbergen

Originele vergaderlocaties

1 July 2020

Een originele vergaderlocatie gezocht? Dit gaat je helpen om een effectieve vergadering te houden. Door te kiezen voor een andere originele vergaderplek zul je zien dat iedereen frisser is.

Vergaderen op een origineel vergaderlocatie is vrij uniek. De kans is aanzienlijk groot dat jij alle vergaderingen houdt in een kantoorruimte ergens bij jullie in heet bedrijfspand. Dit is namelijk wat het merendeel van de bedrijven doet. Echter is een standaard ruimte niet optimaal voor het organiseren van een vergadering, al helemaal niet als je met frisse ideeën wilt komen. Daarom hier alle tips voor het vinden van een originele vergaderlocatie!

Inhoud:

Door te kiezen voor een originele en bijzondere vergaderlocatie zal je daarentegen wel in staat zijn om op een prettige en effectieve manier te vergaderen. Aangezien je waarschijnlijk niet bekend bent met de voordelen die dit met zich meebrengt is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We laten je namelijk alles zien over het kiezen van een originele vergaderruimte!

Waarom een originele vergaderlocatie vinden?

Voordat we je meer laten zien over de leukste ideeën op het gebied van het kiezen van een vergaderlocatie is het handig om eerst te kijken naar de voordelen van een originele locatie. Waarom zou je namelijk de moeite nemen om een locatie te vinden die bijzonder en anders is dan je standaard kantoor? Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder de belangrijkste voordelen van een unieke vergaderlocatie voor je op een rijtje gezet

Voordelen van een bijzondere en unieke vergaderlocatie

Je doet nieuwe ideeën op!

Het veranderen van je omgeving kan er zomaar eens voor zorgen dat je nieuwe ideeën opdoet. Wanneer je iedere keer op dezelfde locatie vergadert wordt het al snel erg saai. Een nieuwe en originele locatie kan er echter voor zorgen dat je een fris idee krijgt waar je al maanden op zit te wachten. Dankzij de nieuwe omgeving is het mogelijk om out of the box te denken. Aangezien iedereen in je team dit gevoel zal hebben zal het een stuk makkelijker zijn om de juiste oplossingen te vinden.

Het zorgt voor een sterker teamverband

Een ander voordeel van het kiezen van een originele vergaderlocatie is het feit dat het kan zorgen voor een sterker teamverband. Het is niet iets wat je iedere dag zal doen. Dit brengt met zich mee dat het voelt als een soort uitje. Kies je ervoor om na het vergaderen een wandeling te maken of om een potje te voetballen op een veldje in de buurt dan wordt het teamverband op een eenvoudige manier aangesterkt. Van belang is dus om iedereen mee te nemen en om er echt iets gezelligs van te maken.

Het maakt het vergaderen leuk

Het laatste voordeel is dat een originele vergadering het vergaderen weer leuk kan maken. Wanneer je constant op dezelfde locatie verblijft voelt het toch als een verplichting. Iedereen zit een beetje voor zich uit te kijken, wachtende tot de vergadering voorbij is. Kiezen voor een originele vergaderlocatie kan hier verandering in brengen. Door de unieke sfeer krijgt iedereen er weer zin in, dit zorgt ervoor dat alle teamleden veel meer betrokken zijn bij de vergadering. Ideaal dus als je écht een belangrijke vergadering hebt gepland! 

Wat zijn originele vergaderlocaties?

Je weet nu wat de voordelen zijn van een originele vergaderlocatie. Wat je alleen nog niet weet is wat nou bijzondere locaties zijn om voor te kiezen. Om je net even wat meer inspiratie te geven hebben we hieronder een selectie gemaakt van een aantal unieke locaties. Dankzij deze selectie krijg je een beter inzicht in wat er mogelijk is. Er zijn uiteraard nog veel meer unieke locaties die gekozen kunnen worden. Gelukkig kun je bij ons op de website heel veel vergaderlocaties zoeken. Of je nu buiten wilt vergaderen of op een chique locatie! En kun je precies die originele vergaderplek vinden bij jou in de buurt!

Bijzonder vergaderen aan zee

Een van de leukste mogelijkheden is om te kiezen voor een vergaderlocatie aan zee. Het strand is dé plek waar je samen met je team uit kunt waaien. Ben je klaar met je wandeling aan het strand dan kun je achter de schotten rustig overleggen. Deze vergaderlocatie is natuurlijk leuk als het lekker weer is. Mocht het overigens slecht weer zijn dan kun je nog steeds naar zee, er zijn namelijk diverse strandtentjes in Zuid Holland die een vergaderlocatie aanbieden. Zo weet je zeker dat je op ieder moment van het uitzicht aan zee kunt genieten tijdens het vergaderen.

Duik de natuur in met een vergaderkas

Mocht je fan zijn van de natuur dan is het een erg leuk idee om te kiezen voor een kas als vergaderlocatie. Er zijn door het land heen verschillende aanbieders te vinden voor deze unieke vergaderlocatie. Kies je voor de kas als vergaderlocatie dan heb je een prachtig uitzicht over de seringakkers. Uiteraard zijn er genoeg stopcontacten en tafels te vinden in de ruimte, er moet namelijk wel hard gewerkt kunnen worden.

Royaal vergaderen in een kasteel

In Nederland zijn er genoeg kastelen te vinden die vandaag de dag niet meer gebruikt worden als reguliere woning. Dit brengt met zich mee dat dit een ideale plek is voor jouw aankomende bedrijfsvergadering. Uiteraard is een kasteel van alle gemakken voorzien. Tafels, stoelen, stopcontacten en andere faciliteiten zijn altijd aangebracht in de ruimtes. Het is geen voordelige optie, maar door de unieke sfeer is het wel een prima optie om voor te kiezen.

Origineel vergaderen op een Forteiland

Als laatste is het mogelijk om te kiezen voor een originele vergadering op Forteiland. Zoals je wel aan de naam kunt zien is dit een eiland met een oud fort. Dit fort uit de 16e eeuw bied je dé mogelijkheid om op een unieke wijze te vergaderen. Op het eiland zijn de oude fortwallen en kanonnen nog goed terug te zien. Door een heerlijk wandelingetje te maken na al dat harde werk kan je ook nog iets leren over de geschiedenis van de stad IJmuiden.

Vergader op een schip

Zijn jullie met een kleine groep? Waarom zou je dan niet vergaderen op een boot. Dit is ideaal voor kleinschalig vergaderingen! Het is knus en de buitenlucht doet iedereen goed!

Origineel vergaderen op hoogte

Er zijn genoeg super hoge gebouwen in Nederland wat een perfecte plek is om een vergadering te houden. Denk aan de Euromast in Rotterdam. Vergaderen met een view, inspirerender krijgen we het niet!

Vergader bij een kampvuur

Er zijn genoeg vergaderplekken in Nederland waarbij je ook kunt overnachten. Hoe leuk is het om met elkaar te brainstormen bij een kampvuur?!

Aan de slag om een originele vergadering te plannen?

Voor dat je aan de gang gaat bedenk eerst wat voor soort vergaderplek past bij de meeting. Een financieel jaar doornemen is niet handig als je gaat vergaderen in de natuur. Wil je een handig stappen plan? Lees: in 5 stappen een vergadering organiseren

Kiezen voor een originele vergaderruimte is dé keuze om te maken als je de meest unieke ideeën wilt opdoen tijdens het overleggen. Dankzij de informatie uit dit artikel heb je als het goed is al een beter beeld gekregen bij de mogelijkheden die gekozen kunnen worden. Kies jij voor een vergadering aan zee? Of ga je toch voor de rust van het bos? Door de talloze mogelijkheden is er altijd een vergaderruimte te vinden die volledig aansluit bij wat je zoekt!

 


-